Wat is Shopify Online Store 2.0?

Wat is Shopify online 2.0? Verkrijg meer informatie over de updates die Shopify heeft geïmplementeerd voor elk thema.

Shopify en Shopify Plus behoren tot 's werelds snelst groeiende e-commerce platforms, waarmee bedrijven met gemak een online winkel kunnen opzetten om online, in de fysieke winkel en via externe kanalen te verkopen. Tot op heden heeft Shopify meer dan $200 miljard aan transacties verwerkt en wordt het vertrouwd door enkele van 's werelds meest gerenommeerde merken.

Shopify's langverwachte Shopify Unite-evenement op dinsdag 29 juni stelde niet teleur met de lancering van Online Store 2.0. Shopify introduceerde een aantal geheel nieuwe functies op zijn e-commerce platform. Deze nieuwe releases breiden niet alleen de mogelijkheden voor ontwikkelaars uit, maar geven ook handelaren meer controle over hun winkels, producten, collecties en pagina's. In deze gids worden alle belangrijke nieuwe functies opgesomd die zijn gelanceerd met Shopify Online Store 2.0.

Nieuwe Shopify Thema's Met Secties Op Elke Pagina

Een sectie is eenvoudigweg een element binnen een pagina, zoals een banner of een tekstsectie. Stel je voor dat je je paginawebsite opsplitst in individuele onderdelen, dit worden secties genoemd. Met Shopify-secties kunnen klanten een pagina opbouwen uit meerdere secties, deze herschikken en inhoud zoals afbeeldingen en tekst aan hen toewijzen. Historisch gezien waren secties alleen beperkt tot de homepage, wat betekent dat je op de homepage secties kunt toevoegen, verwijderen en herschikken om de winkel er up-to-date en fris uit te laten zien. Andere paginatypes zoals product-, collectie- en blogpagina's waren vaste structuren en alleen de inhoud zelf kon worden bewerkt.

Shopify's Online Store 2.0 brengt secties naar elke pagina van een Shopify-winkel, wat betekent dat handelaren secties in de hele site kunnen toevoegen, verwijderen en herschikken. Deze nieuwe functierelease is echt baanbrekend. Bijvoorbeeld, als je een bannergedeelte dat je op je homepage hebt, aan de onderkant van een productpagina wilt toevoegen, kun je dat eenvoudig rechtstreeks doen via de thema-editor van Shopify. Handelaren kunnen gemakkelijk verschillende product-, collectie-, blog- en paginasjablonen zelf instellen in dezelfde winkel, zonder dat een ontwikkelaar de elementen handmatig hoeft toe te voegen.

App Blocks Met Online Store 2.0

Vroeger was de manier waarop een app wordt ingebed en interageert met een Shopify-winkel vrijwel vastgelegd. Tenzij de app-ontwikkelaar op maat gemaakte integraties of specifieke compatibele instellingen aanbiedt, zal de app verschijnen op je winkel waar het oorspronkelijk bedoeld was. Met Online Store 2.0 worden apps nu geleverd in blokken binnen een pagina, waardoor handelaren volledige controle hebben over op welke pagina's ze worden weergegeven en ook over de locatie van de pagina waarop ze verschijnen. Je kunt zelfs de app-instellingen rechtstreeks via de thema-editor bijwerken! Een ware revolutie voor zowel handelaren als app-ontwikkelaars binnen Shopify.

Metafields nu inbegrepen

Een recent voorbeeld is het ontwerpen van een app voor een fitnessmerk, waarbij we niet alleen de workouts van de gebruiker bijhielden, maar hen ook gepersonaliseerde voedingstips en levensstijladviezen gaven. Door deze functies in de app te integreren, konden we de gebruiker helpen positieve veranderingen in hun levensstijl aan te brengen.

Samengevat geloven we bij ons digitale creatieve bureau dat goed ontwerp, gebruikerservaring en levensstijl allemaal met elkaar verweven zijn. Door een gebruikersgerichte aanpak te hanteren en inspiratie te putten uit verschillende bronnen, kunnen we digitale ervaringen creëren die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook het leven van de gebruiker gemakkelijker en plezieriger maken.Verbeterde thema-editor gebruikersinterface

Het is nu nog eenvoudiger om secties binnen een pagina te visualiseren met de "boom-omlaag" weergave van inklapbare secties - de dagen van het doorzoeken van een lange lijst met secties om de juiste te vinden zijn voorbij. Bovendien zijn er verdere verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om vloeibare code rechtstreeks via de thema-editor toe te voegen.

Improved Developer Tools

Shopify maakt gebruik van zijn eigen programmeertaal genaamd 'Liquid', wat een soort sjabloontaal is om alle pagina's en functionaliteiten van een winkel vorm te geven. Shopify heeft nu aanzienlijk geïnvesteerd in het verbeteren van de manier waarop ontwikkelaars code kunnen schrijven en Shopify-winkels kunnen bouwen. Enkele geweldige nieuwe functies voor ontwikkelaars zijn onder andere de integratie van GitHub, een set tools voor versiebeheer, rechtstreeks in Shopify, Shopify CLI, themacontroletools voor foutopsporing en tot slot de mogelijkheid om vloeibare code rechtstreeks in de thema-editor zelf toe te voegen. Shopify heeft ook aangekondigd dat ze geen commissie zullen rekenen aan app-ontwikkelaars voor hun eerste $1 miljoen aan inkomsten via hun platform - en wat nog meer is, dit wordt elk jaar opnieuw gereset!

Checkout Apps

Voorheen was de mogelijkheid om de checkout aan te passen beperkt tot Shopify Plus-handelaren. Shopify heeft nu aangekondigd dat checkout-apps ook beschikbaar zijn voor niet-Plus-handelaren. Dit betekent dat niet-Plus-handelaren extra checkout-apps kunnen laten bouwen en aan hun winkels kunnen toevoegen - echter is volledige aanpassing nog steeds alleen beschikbaar voor Plus-handelaren.

Shopify Online Store 2.0 - Samenvatting

Dus daar heb je het, de flexibiliteit van Shopify en Shopify Plus is echt gerevolutioneerd met de lancering van Online Store 2.0. Van volledige pagina bewerkingsmogelijkheden, metafields die nu native binnen Shopify bestaan, verbeterde editor gebruikersinterface en zeer noodzakelijke ontwikkelaarstools - we kunnen niet wachten om te zien hoe het platform transformeert naarmate steeds meer thema's het adopteren. Als je je afvraagt hoe je Shopify Online Store 2.0 kunt krijgen, bekijk dan onze veelgestelde vragen hieronder!

Laten we het hebben over e-commerce, Shopify & Shopify Plus oplossingen.

Wij zijn een erkend expert Shopify agency en werken samen met merken om Shopify & Shopify Plus stores te ontwerpen, ontwikkelen, lanceren, ondersteunen en laten groeien. Wij zijn een Shopify agency, klaar wanneer jij dat bent. Praat met ons team over jouw project.

Get in touch

Onze Projecten

Bekijk alles

Development & Website Design

Thema Design & Development

Thema Design & Design

Thema Design & Development

Development

Thema Design & Development

Anderen Artieklen