Shopify website laten maken - wat zijn de kosten? (2023)

Shopify webshop laten maken in (2023)

Wat zijn de kosten van Shopify?

Shopify is een uitgebreid e-commerce platform waarmee bedrijven online kunnen verkopen met uitstekend order- en klantenbeheer, en functies die ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen. Shopify-merchants hebben toegang tot duizenden vertrouwde apps van derden via de Shopify app store. De mogelijkheden van Shopify worden voortdurend ontwikkeld door een netwerk van deskundige technologiepartners. Wij bij Storm Agency zijn ervan overtuigd dat zowel Shopify als Shopify Plus de krachtigste e-commerce platforms zijn om startups te laten groeien tot wereldwijde ondernemingen. Shopify hanteert prijsniveaus die voor alle bedrijven beschikbaar zijn, ongeacht hun omvang, om aan unieke en specifieke behoeften te voldoen. De verschillende prijsplannen van Shopify hebben verschillende kosten, zodat ze passen bij elk budget. Wil je meer weten over de functies van Shopify? Klik hier om te ontdekken waarom je voor Shopify of Shopify Plus zou moeten kiezen. De prijsstelling van Shopify is betaalbaar en afgestemd op elke fase van je bedrijf.


Het laten ontwikkelen van een Shopify website heeft doorgaans een prijsbereik van ongeveer € 2.000 tot € 20.000. Deze variatie onderstreept de aanzienlijke invloed van je specifieke voorkeuren op de kosten. In onze gezamenlijke bespreking evalueren we grondig jouw vereisten en verstrekken we passend advies. Zo kunnen we samen beoordelen of het project in lijn ligt met je budget.

Wat zijn de kosten van Shopify? Welke verschillende prijsplannen biedt Shopify aan?

Shopify hanteert een prijsstructuur op basis van verschillende niveaus, waarbij elk niveau meer functies biedt voor je online winkel. Er zijn in totaal 5 verschillende prijsplannen beschikbaar bij Shopify, maar de meerderheid van de handelaars kiest vaak voor een van de 3 belangrijkste prijsniveaus. De 5 prijsniveaus van Shopify omvatten Shopify Starter, Shopify Basic, Shopify, Shopify Advanced en tot slot Shopify Plus. In deze gids over de kosten en prijzen van Shopify zullen we ingaan op de kenmerken van elk prijsniveau. Het is ook belangrijk om op te merken dat Shopify een gratis proefperiode van 14 dagen aanbiedt op hun platform voordat je een Shopify-plan hoeft te kiezen. Hieronder volgt een overzicht van elk plan en informatie over de werkelijke kosten van Shopify. Dit artikel zal ook de daadwerkelijke waarde van elk plan behandelen.

Shopify Starter
Maandelijkse Abonnementskosten: €5

Basic Shopify
Maandelijkse Abonnementskosten: €29

Op het moment van schrijven biedt Shopify momenteel een promotietarief van €1 per maand voor het Basic Shopify-plan gedurende de eerste 3 maanden.
ShopifyMaandelijkse Abonnementskosten: €79

Shopify Advanced
Maandelijkse Abonnementskosten: €299

Shopify Plus:
De prijs van Shopify Plus varieert op basis van de huidige inkomsten van het bedrijf, waarbij de meeste bedrijven zich bevinden in het volgende bereik.

Maandelijkse Abonnementskosten: Ongeveer €2.000

Transactiekosten voor Online Creditcardbetalingen (variëren per land): Ongeveer 1,6% + 20p
Transactiekosten voor Creditcardbetalingen ter plaatse: Ongeveer 1,5%Kosten voor Betalingsverwerkers van Derden: Ongeveer 0,5%Andere kosten om te overwegen bij het gebruik van Shopify zijn kosten voor design, ontwikkeling of diensten van een bureau, kosten voor apps, softwaregebruik en jaarlijkse domeinkosten.

Wat kosten de abonnementen bij Shopify

Wat zijn de creditcard- en transactiekosten van Shopify?

Hoewel Shopify een maandelijkse vergoeding in rekening brengt om toegang te krijgen tot het platform en je website te lanceren, moet je ook rekening houden met de transactiekosten voor betalingen met debet-/creditcards via het platform. Shopify rekent een kleine commissie voor het gebruik van zijn afrekeningsproces, zijn betalingsverwerker of wanneer je een betalingsgateway van een derde partij gebruikt via de Shopify-afrekening. Verschillende abonnementen hebben verschillende transactiekosten en je moet overwegen welk abonnement het beste bij je past door zowel de maandelijkse vergoeding als de transactiekosten mee te nemen. Dit zal je niet alleen helpen begrijpen hoeveel Shopify kost, maar ook welk abonnement het beste is voor jouw bedrijf.

Basic Shopify
Transactiekosten: 5%

Shopify
Online Creditcardtarief: 2,9% + $0,30
Creditcardtarief ter plaatse: 1,6%
Kosten voor betalingsverwerkers van derden: 1%

Shopify Advanced
Online Creditcardtarief: 2,6% + $0,30
Creditcardtarief ter plaatse: 1,5%
Kosten voor betalingsverwerkers van derden: 0,5%

Shopify Plus
Online Creditcardtarief (varieert per land): Ongeveer 2,15% + $0,30
Creditcardtarief ter plaatse: Ongeveer 1,5%
Kosten voor betalingsverwerkers van derden: Ongeveer 0,5%

Andere kosten om rekening mee te houden bij het gebruik van Shopify zijn kosten voor design, ontwikkeling of diensten van een bureau, kosten voor apps, softwarelicenties en jaarlijkse domeinkosten.

Wat zijn de Shopify Transactie kosten


Shopify Templates - Wat zijn de kosten van Shopify Templates?

InHet Kopen van een Vooraf Gebouwd ThemaNaast de optie om je te abonneren op een van de vijf abonnementen van Shopify, kun je ook vooraf gebouwde thema's voor je winkel kopen vanuit de themawinkel op Shopify. Het enige wat je hoeft te doen, is inhoud en producten toevoegen. Hierbij zul je beperkt zijn qua ontwerp en kan het een gebrek aan een eigen merkgevoel hebben. Wij bouwen thema's helemaal vanaf nul om volledige controle te hebben over het uiterlijk, de sfeer en de functionaliteit.

Zodra je op het Shopify Basic-abonnement of hoger zit, krijg je toegang tot de Shopify Thema Bibliotheek. Deze bibliotheek biedt meer dan 100 thema's om uit te kiezen, die je zelf kunt instellen zonder dat je een ontwikkelaar nodig hebt. De thema's zijn allemaal aanpasbaar en stellen je in staat om de winkel-editor te gebruiken om paginasjablonen te maken en inhoud toe te voegen.

Van de thema-opties zijn er 11 gratis en inbegrepen bij je maandelijkse Shopify-abonnement. Er zijn echter ook 100 betaalde thema's waar je uit kunt kiezen, die meestal meer functies en verbeterde ontwerpstijlen hebben. Je kunt gemakkelijk door de themabibliotheek bladeren en zelfs filteren op specifieke branchespecifieke thema's. Let op: als je het thema wilt aanpassen buiten de manier waarop het is gebouwd, heb je een ontwikkelingsteam nodig, omdat Shopify dit niet ondersteunt en alleen probleemoplossende ondersteuning biedt voor de thema's die ze zelf hebben gebouwd. De themakosten variëren van €180 tot €330, wat zeer kosteneffectief is, aangezien zelf helemaal opnieuw bouwen aanzienlijk duurder is.

Laten we het hebben over e-commerce, Shopify & Shopify Plus oplossingen.

Wij zijn een erkend expert Shopify agency en werken samen met merken om Shopify & Shopify Plus stores te ontwerpen, ontwikkelen, lanceren, ondersteunen en laten groeien. Wij zijn een Shopify agency, klaar wanneer jij dat bent. Praat met ons team over jouw project.

Get in touch

Onze Projecten

Bekijk alles

Development & Website Design

Thema Design & Development

Thema Design & Design

Thema Design & Development

Development

Thema Design & Development

Anderen Artieklen