Migratie naar Shopify

E-commerce-platform-vergelijking: Shopify, Woocommerce, BigCommerce en Magento

Met tal van e-commerce platforms beschikbaar, zoals Shopify, Woocommerce, BigCommerce en Magento (of Adobe Commerce), kan het een uitdaging zijn om te kiezen met welk platform je moet beginnen of een bestaande online winkel naartoe moet migreren. Shopify wordt steeds vaker de voorkeurskeuze, omdat het een van de meest schaalbare, functierijke en snelstgroeiende e-commerce platforms is die vandaag de dag bestaan. Zowel Shopify als Shopify Plus worden voortdurend bijgewerkt om trends bij te houden en een concurrentievoordeel te bieden ten opzichte van concurrenten zoals Magento.

Waarom je winkel migreren van Magento naar Shopify

Met de snelle ontwikkelingen van het platform in de afgelopen jaren, zou dit wel eens het ideale moment kunnen zijn om over te stappen van Magento naar Shopify. Het Shopify-platform blijft zijn reeks beschikbare apps, uitbreidingen en functies uitbreiden, die aanzienlijke verbeteringen kunnen bieden voor de mogelijkheden van online winkels van elke omvang en type. Het gaat veel verder dan concurrenten zoals Magento en stelt handelaren in staat om een krachtige gebruikerservaring te bieden. Het platform biedt betere controle over het ontwerp en biedt uitstekende kansen voor internationale groei. Bovendien heeft Shopify een snelle en uiterst veilige hostinginfrastructuur, wat betekent dat gegevens sterk worden beschermd en informatie snel kan worden gedownload en bekeken. Dit maakt de overstap van Magento naar Shopify en Shopify Plus een zeer rendabele investering in de ontwikkeling en groei van je online bedrijf. De e-commerce trends in platformgebruik bij BuiltWith tonen een enorme groei in het aantal winkels op Shopify, terwijl Magento een afname ziet in het totale aantal handelaren dat het gebruikt. Veel handelaren kiezen ervoor om de overstap te maken van Magento naar Shopify, omdat de kosten om de winkel draaiende te houden veel lager zijn, en de kosten voor het oplossen van problemen en ontwikkeling meestal lager uitvallen.

Hoe migreren naar Shopify vanuit Magento?

Om te beginnen met de eerste stap van de instructies voor het migreren van Magento naar Shopify, moeten handelaren een Shopify-account instellen en een van de beschikbare prijsplannen kiezen. Het gekozen plan of abonnement is meestal gebaseerd op de omvang en aard van je bedrijf, waarbij de meer geavanceerde plannen meer geschikt zijn. De belangrijkste prijsplannen zijn:

  1. Basic Shopify (€29 per maand) - het beste voor nieuwe e-commercebedrijven met incidentele verkopen in persoon.
  2. Shopify (€79 per maand) - het beste voor groeiende bedrijven die al online verkopen, zoals Magento, of in een fysieke winkel.
  3. Advanced Shopify (€299 per maand) - het beste voor groeiende bedrijven met geavanceerde rapportagebehoeften.

Voor meer details over de Shopify-plannen en prijzen, zie hier of raadpleeg onze prijsgids. Als je een groot bedrijf hebt dat in grote volumes verkoopt en overweegt om over te stappen van Magento naar Shopify, is Shopify Plus een oplossing op ondernemingsniveau die de meest uitgebreide Shopify-functies biedt. Lees ons artikel over Shopify versus Shopify Plus voor een dieper inzicht tussen de twee abonnementen om te bepalen welke het beste is om naar over te stappen.

Het proces van het migreren van Magento kan intimiderend lijken, maar met zorgvuldige wijzigingen kan het absoluut met succes worden voltooid zonder problemen. Als je bedrijf unieke functionaliteit heeft die afwijkt van een standaard e-commerce winkel, of als je te maken hebt met een groot aantal producten, collecties, klanten of pagina's, raden we ten zeerste aan om een Shopify-bureau te overwegen om dit proces voor je te beheren. Lees meer over migratiediensten.

In het kort houdt het migratieproces van Magento naar Shopify in dat je de volledige hoeveelheid gegevens uit je Magento-winkel exporteert en importeert naar Shopify. Hierbij zijn onder andere producten, collecties, klanten, blogs, gebruikers en pagina's inbegrepen. Mogelijk moet je enkele aanvullende gegevens verbeteren die aan de eerdere gegevens zijn gekoppeld, zoals tags en metafields die worden gebruikt in de kernfunctionaliteit van de winkel. Het is belangrijk op te merken dat je het uiterlijk van je winkel niet kunt importeren in Shopify, aangezien Magento en Shopify op verschillende manieren zijn gebouwd. Je zou een Shopify-thema moeten kiezen of een bureau moeten inhuren om een aangepast Shopify-thema te ontwerpen en te bouwen.


Zorg voor een back-up van je Magento-winkel

We adviseren handelaren ten zeerste om elke migratie langzaam en voorzichtig uit te voeren, anders kunnen fouten zeer kostbaar zijn voor je bedrijf. Voordat je enige gegevens verplaatst om over te stappen van Magento naar Shopify, is het belangrijk om een database-back-up van je winkel te maken. We raden ook aan om een media-back-up te maken. Dit kan worden gedaan binnen het Magento-platform, via het zijmenu van het beheerderspaneel. Je kunt het vinden door te navigeren naar 'Systeem' > 'Hulpmiddelen' > 'Back-ups'. Een back-up maken is essentieel om een herstelpunt te hebben voor het geval er iets misgaat bij de migratie van Magento naar Shopify.

Tijdens een migratie wil je je richten op twee belangrijke gebieden - minimaliseer de impact op je klanten en zorg er ook voor dat je een volledige back-up van alles hebt, voor het geval er toch iets misgaat.

We zijn ook beschikbaar om te ondersteunen bij migratie. Klik hier en neem gerust contact met ons op.

Laten we het hebben over e-commerce, Shopify & Shopify Plus oplossingen.

Wij zijn een erkend expert Shopify agency en werken samen met merken om Shopify & Shopify Plus stores te ontwerpen, ontwikkelen, lanceren, ondersteunen en laten groeien. Wij zijn een Shopify agency, klaar wanneer jij dat bent. Praat met ons team over jouw project.

Get in touch

Onze Projecten

Bekijk alles

Development & Website Design

Thema Design & Development

Thema Design & Design

Thema Design & Development

Development

Thema Design & Development

Anderen Artieklen