Hoe versnel je een Shopify Site

Optimaliseer de Snelheid van Je Shopify-site voor Een Verbeterde E-commerce Ervaring

In de e-commerce industrie zijn zoekmachineoptimalisatie, snelle pagina laadtijden en siteprestaties van cruciaal belang. De realiteit is dat steeds meer mensen hun smartphones gebruiken om websites te bezoeken of aankopen te doen, en ze verwachten dat websites direct laden zodra ze op een link klikken. Langzaam ladende webpagina's kunnen leiden tot een hoog bouncepercentage, lage gebruikersbetrokkenheid, minder verkeer en daardoor lagere verkoopresultaten.

Daarom is het belangrijk om te weten hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verbeteren om ervoor te zorgen dat pagina's volledig zijn geoptimaliseerd om snel te laden en je bezoekers de beste gebruikerservaring te bieden die hen aanzet tot conversie. Als je een Shopify-winkel beheert, zal deze gids over het verbeteren van de snelheid van je Shopify-site je online winkel helpen om de snelst mogelijke ervaring te bieden.

Afbeeldingen comprimeren op je Shopify-website


Een van de snelste en eenvoudigste manieren om de snelheid van je site op Shopify te verbeteren, is door afbeeldingen op je hele website te comprimeren. De volgende afbeeldingsindelingen worden momenteel ondersteund door Shopify: JPG vs. JPEG, JPEG progressief, PNG en GIF.

Afbeeldingscompressie is essentieel en vereist voor een snellere laadtijd van webpagina's, waardoor dit een van de belangrijkste factoren is om te weten hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verhogen. Zorg bij het optimaliseren van afbeeldingen ervoor dat ze een redelijke grootte hebben en dat er niet te veel op één pagina staan. Bij het comprimeren van een afbeelding is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de afbeelding. Je kunt de grootte van je nieuwe afbeeldingen gratis minimaliseren met tinypng.com of tinyjpg.com. De laadsnelheid van de pagina verbetert automatisch zodra je alle foto's vervangt door geoptimaliseerde versies.

Evenzo is het belangrijk om opslag-intensieve media zoals video's tot een minimum te beperken om de snelheid van je Shopify-site te verbeteren, tenzij deze assets natuurlijk aanzienlijke waarde toevoegen aan de gebruikerservaring. Er moet een afweging worden gemaakt of media echt noodzakelijk is voor je site, omdat elke megabyte van invloed zal zijn op KPI's zoals de bounce rate en de gemiddelde sessieduur.


Verminder het aantal geïnstalleerde Shopify-apps

Op de tweede plaats in onze lijst van hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verhogen, staat het verminderen van het aantal geïnstalleerde apps. Het grootste deel van de Shopify-apps bevat JavaScript/CSS-bestanden in hun installatie. Het grootste probleem is dat terwijl je de app niet gebruikt, de JavaScript/CSS-bestanden op de achtergrond blijven draaien en de prestaties van je site vertragen. Je zou door je app store moeten bladeren en alle apps moeten verwijderen die je niet gebruikt, en alleen de beste Shopify-apps overwegen die waarde toevoegen aan de ervaring van je klant. Het kan zijn dat je bepaalde programma's vergeet te verwijderen die je alleen hebt getest. Een veelvoorkomend thema van hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verhogen, is dat je alleen assets moet integreren op je website die de gebruikerservaring direct zullen verbeteren, anders kunnen ze eigenlijk een nadeel zijn voor de snelheid van je Shopify-site.


Installeer een snel en responsief thema voor je Shopify-website

Hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verhogen, kan ook zo eenvoudig zijn als het wijzigen van het thema van je Shopify-winkel. Om een thema te kiezen dat de snelheid van je Shopify-winkel verbetert, is het raadzaam om te controleren of het thema snel en responsief is. Je moet ook zoeken naar een bijgewerkte versie van je thema en de live preview bekijken voordat je de themapreview-pagina door Google PageSpeed Insight laat lopen om te zien welke verbeteringen kunnen worden aangebracht. Onthoud om je thema up-to-date te houden nadat je er een hebt gekozen, aangezien verouderde thema's je kunnen beletten je snelheid van Shopify-site te verbeteren. Het wordt aanbevolen om een ​​thema te installeren dat is gemaakt door een ervaren Shopify-webdesigner om echt het meeste uit je winkel te halen.

Minimaliseer kapotte links en omleidingen

Een vaak over het hoofd geziene methode om de snelheid van je Shopify-site te verbeteren, is het minimaliseren van kapotte links en omleidingen. Te veel omleidingen en dode links kunnen zorgen voor prestatieproblemen. Wat is de meest efficiënte strategie om het aantal omleidingen en kapotte links te verminderen? Repareer kapotte links en vermijd onnodige omleidingen. Onnodige omleidingen veroorzaken prestatie- en snelheidsproblemen, die van invloed kunnen zijn op de algehele laadtijd van de website. De ingebouwde omleidingsmechanisme genaamd "URL-omleiding" in Shopify kan worden gebruikt om 301-omleidingen toe te passen.

Kapotte links op je website kunnen gevaarlijk zijn, omdat ze HTTP-verzoeken verhogen en zorgen voor een slechte gebruikerservaring. Je kunt programma's zoals SEM Rush en Broken Link Checker gebruiken om kapotte links op je website te ontdekken en op te lossen. Kijk altijd goed naar al je online pagina's om echt te begrijpen hoe je de snelheid van je Shopify-site kunt verbeteren.

Verminder het aantal HTTP-verzoeken


Vervolgens op onze lijst van hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verbeteren, staat het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken dat je website ontvangt. Gebruik een tool zoals de HTTP-verzoekchecker van GiftOfSpeed om te achterhalen hoeveel totale HTTPS-verzoeken je pagina maakt.

Om vervolgens het aantal HTTP-verzoeken dat je winkel ontvangt te verminderen en zo de snelheid van je Shopify-site te verbeteren, moeten je CSS-scripts worden samengevoegd en ingesloten, en kleinere JavaScripts moeten worden ingesloten. Je moet ook alle JavaScripts samenvoegen en design- en functionele afbeeldingen spaarzaam gebruiken. Afbeelding-sprites moeten in CSS zitten en je moet afbeeldingen converteren naar Base64-code. Tot slot moet het aantal sociale knoppen beperkt worden om de snelheid van je Shopify-site te verbeteren.

Gebruik één Hero Afbeelding


Vervolgens in onze gids over hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verbeteren, is het gebruik van één Hero Afbeelding op je e-commerce website. Sliders worden vaak gebruikt op websites om verschillende productfoto's weer te geven. Dit is vanuit ontwerpoogpunt logisch. Je kunt potentiële klanten snel een idee geven van wat je aanbiedt, en goed geplaatste foto's verhogen de esthetische aantrekkelijkheid van de site. Echter, omdat het even duurt voordat meerdere hoogwaardige foto's laden wanneer een bezoeker op een sitelink klikt, vertragen sliders meestal de snelheid van de website. Ze zullen waarschijnlijk de site verlaten voordat de foto's de kans krijgen om de producten te tonen. Bovendien interacteert slechts 1% van de bezoekers van de site met sliders. Eén hoogwaardige Hero Afbeelding die de kern van de site vastlegt, is effectiever. Het laadt in een fractie van de tijd, verbetert de snelheid van je Shopify-site en gebruikers weten precies wat ze kunnen verwachten van je site als je het combineert met een duidelijke CTA.

De beste manier om dit te doen is het gebruik van BrowserStack's SpeedLab, een gratis hulpmiddel voor het testen van de snelheid van websites. Voer eenvoudig de URL van de website in en klik op Start om het hulpmiddel het te laten testen op verschillende browsers en apparaten. De gebruiker ontvangt een volledig rapport over de prestaties van de website op een aantal van de nieuwste apparaten - zowel desktop als mobiel - wanneer de test is voltooid.

Professionele Shopify-ontwikkelaars inhuren


Ten slotte in onze gids over hoe je de snelheid van een Shopify-site kunt verbeteren, is het gebruik van professionele Shopify-ontwikkelaars om te werken aan enkele van de meer geavanceerde problemen met de snelheid van de Shopify-website. Zo kunnen bepaalde batches JS- en CSS-code op websites met veel JavaScript/CSS de snelheid van het laden van pagina's vertragen en zelfs voorkomen dat de pagina wordt weergegeven. Voordat de rest van de HTML op de webpagina wordt geladen, moet de browser eerst de JS-scripts en CSS laden. Als gevolg hiervan zullen de laadtijden van de pagina langer duren. Professionele Shopify-ontwikkelaars zijn experts op dit gebied en weten hoe ze de snelheid van een Shopify-site kunnen verbeteren door dit probleem aan te pakken.

Render-blokkerende JavaScript en CSS zijn de namen van deze scripts en stijlbladen. Om dit te corrigeren, moet de pagina prioriteit geven aan het laden van scripts. HTML en JavaScript minimaliseren: Elke website gebruikt CSS, HTML en JavaScript om verschillende bestanden te laden. De meeste van deze bestanden bevatten zaken als spaties, opmerkingen en blokafscheiders. Dit betekent natuurlijk dat de pagina langer zal duren om te laden. De HTML-code, evenals eventuele inline JavaScript en CSS, moet worden gecomprimeerd. Dit bespaart gegevens en maakt het laden van pagina's sneller. In de meeste gevallen is professionele ondersteuning van Shopify-ontwikkelaars noodzakelijk.


Laten we het hebben over e-commerce, Shopify & Shopify Plus oplossingen.

Wij zijn een erkend expert Shopify agency en werken samen met merken om Shopify & Shopify Plus stores te ontwerpen, ontwikkelen, lanceren, ondersteunen en laten groeien. Wij zijn een Shopify agency, klaar wanneer jij dat bent. Praat met ons team over jouw project.

Get in touch

Onze Projecten

Bekijk alles

Development & Website Design

Thema Design & Development

Thema Design & Design

Thema Design & Development

Development

Thema Design & Development

Anderen Artieklen